Citate despre Carti

Barbariei când i se face frig dă foc la cărţi.

Ai grija cand citesti carti pentru sanatate. Poti muri din cauza unei greseli de tipar.

Unele carti ne-au incalzit mintile, altele mainile.

Cărţile: glasuri eterne în spaţiu.

Alfabetizand prostul, ii asigurati acces neingradit la cartile proaste, citind, el isi va putea largi uimitor ignoranta.

O cameră fără cărţi este ca un corp fără suflet.

Copiii se înşirau, în vremea aceasta, şi o luau spre clase. Unii erau plăviţi, cu pielea obrazului ca floarea de zarzăr, alţii oacheşi — ţigani cu ochii de flăcări. Părul unora semăna cu mătasea porumbului; al altora părea fuior de aur. Cei mai mulţi îl aveau scurt şi creţ, negru ca abanosul sau castaniu cu scăpărări de aramă. O! ce giuvaere de preţ sunt frumoşii copii ai Olteniei, dar şi cât de prematuri şi de iuţi. Mulţi încep să aibă ochii bătuţi de pe la doisprezece ani. Sunt însă şi câţiva — cei căror li se zice nerozi — care se păstrează, multă vreme, mititei şi mai măricei, îngeri.

O biblioteca nu este un lux ci una din necesitatile vietii.

Cartile au fost pasaportul meu catre libertate.Am invatat sa citesc la varsta de trei ani si curand au descoperit ca exista o intreaga lume de cucerit care se intinde dincolo de ferma noastra din Mississippi.

Mi-am trait toata viata citind pentru ca, probabil, nu am putut altfel. Acesta mi-a fost rostul si menirea.

O carte cu totul noua si originala ar fi aceea care ar face sa se iubeasca adevaruri vechi.

Cartea este opiul Occidentului. Cartea ne devoră. Va veni o vreme când toţi vom ajunge bibliotecari. Cărţile ne omoară. Credeţi-mă pe mine, care m-am închinat, m-am dat lor cu totul. Avem prea multe cărţi şi de prea multe feluri.

În iubire ne gustam, ne savuram pe noi insine, ne incantam cu voluptatile tremurului nostru erotic, din acest motiv, iubirea este cu atat mai intensa si mai pofunda cu cat distanta de persoana iubita este mai mare.

Cartile mele sunt ca apa, cartile marilor genii sunt ca vinul, din fericire toata lumea bea apa.

Un om poate rezista mult atat timp cat se suporta pe el insusi. Poate trai fara speranta, fara prieteni, fara carti, chiar si fara muzica, atata timp cat poate sa-si asculte propriile ganduri.

Ce carte mare ar putea fi scrisa cu tot ceea ce se cunoaste.

Ţin întotdeauna două cărţi în buzunar; una pe care să o citesc, şi una în care să scriu.

Nu e nici o deosebire intre a scoate paini si a scoate carti.

Niciun alt fel de mobilă nu este aşa de încântătoare ca şi cărţile.

Niciodata nu recitesc cartile mele, pentru ca mi-e teama.

Cartile cele mai bune sunt acelea pe care cei care le citesc cred ca le-ar fi putut face.

Vesnicie in sicriu de hartie.

Mi-a placut foarte mult cartea unui scriitor disparut, cum sa fac oare sa pun o vorba buna pe langa seful lui de acolo.

Tot ceea ce sunt, sunt datorita lui Isus care mi s-a dezvaluit in Cartea Sfanta.

Cartea nu-i lucru rau. Pentru mine a fost mangaierea vietii. M-am insotit cu ea si cu pustia si am ajuns la liniste si intelepciune.

Cărţile îl eliberează pe cel care le iubeşte cu adevărat.

Eminescu a fost un Fat-Frumos al unor mari principii si idealuri, ivit direct din povestile si basmele noastre. El s-a intrupat din lumea satului autohton, din murmurul izvoarelor si din freamatul codrilor, din mireasma florilor de tei, din farmecul inefabil al doinei si folclorului romanesc. Cartea lui de identitate si legitimare au constituit-o indelungata istorie si nobletea sufleteasca a stirpei sale ancestrale. Nimeni n-a cunoscut mai bine ca el scrierile de capatai ale neamului – cronicile batrane si intelepte -, creatia literara a tuturor celor dinaintea sa, care au durat acel minunat fagure de miere al rostirii romanesti.

Mare noroc ca esti scriitor cartile raman, glasul nostru, al celorlalti, se pierde repede.

Cărţi, cărţi pentru popor! Acolo e un suflet mare care cere lumină. Acolo stau genii ascunse, gata să zbucnească, asemenea izvorului care aşteaptă în stâncă lovitura de toiag a lui Moise. Acolo-i puterea şi viitorul nostru.

Carti, partituri, tablouri, spiritele se mumifica mai usor decat corpurile.