Citate despre Copii

Femeile isi iubesc mai mult copiii, pentru ca pot fi sigure ca e al lor.

Pentru mame nu există spaţiu: o adevărată mamă presimte şi-şi vede copilul de la un pol al pământului la altul.

Trupul este copilul sufletului.

Barbatii sunt ca niste copii. Plini de mandrie prosteasca.

Societatea nu este decat extensia familiei; daca un copil iese corupt din familie, el intra corupt in societate.

Verdele este copilul din flori al primăverii.

Este timpul ca parintii sa-si invete de timpuriu copiii ca tocmai diversitatea inseamna frumusete si putere.

Memoria este un copil razgaiat, toate jucariile sale sunt stricate.

Pentru un parinte nimc nu este mai important decat sa fie iubit de copilul lui, daca nu stii sa-l faci sa te iubeasca, e o cauza pierduta.

Când iubeşti o femeie, ţii la ea şi ca la un copil, şi ca la o femeie, şi ca la o blasfemie, şi ca la o mamă.

Copiii au devenit atat de destepti incat nu te mai poti intelege cu ei.

În adevăr toți vor sa-și educe copiii, dar nu cunosc secretul.

Marile idei se nasc uneori, ca şi copiii, dintr-o simplă eroare.

Educaţi-vă copiii în spiritul auto-controlului.

Nu vei fi niciodata la fel de bun ca si copiii altor mame, dar nici atat de rau pe cat crede mamam ta.

Un copil nu este imaginea a două fiinţe, rodul a două sentimente liber contopite – pentru părinţi, copilul trebuie să fie o miniatură încântătoare, în care se regăseşte poemul celor două vieţi duse în taină de ei – vieţile lor; el trebuie să le ofere un izvor de emoţii rodnice, să fie în acelaşi timp întregul lor trecut şi întregul lor viitor.

Copiii se înşirau, în vremea aceasta, şi o luau spre clase. Unii erau plăviţi, cu pielea obrazului ca floarea de zarzăr, alţii oacheşi — ţigani cu ochii de flăcări. Părul unora semăna cu mătasea porumbului; al altora părea fuior de aur. Cei mai mulţi îl aveau scurt şi creţ, negru ca abanosul sau castaniu cu scăpărări de aramă. O! ce giuvaere de preţ sunt frumoşii copii ai Olteniei, dar şi cât de prematuri şi de iuţi. Mulţi încep să aibă ochii bătuţi de pe la doisprezece ani. Sunt însă şi câţiva — cei căror li se zice nerozi — care se păstrează, multă vreme, mititei şi mai măricei, îngeri.

Am corpul unei femei si emotiile unui copil.

A filozofa inseamna sa raspunzi cu mijloace super mature la intrebarile pe care si le pun copii.

Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina.

Un copil drept precum cedrii ar fi minunat, dar aşa ceva nu există, şi chiar dacă ar exista, la un moment dat tot ar da de greu. Eu cred că important e ca pomul să crească, chiar dacă se îndoaie sau se pleacă…

Disparitia oricarei amintiri sau senzatii despre chinul trait ani in sir in adolescenta, terorizat la gandul c-o fata ti-ar fi putut descoperi dragostea, e-un semn deja din partea mortii, precum iritarea vis-a-vis de rasul zgomotos al unor copii sau fete, ori doar asteptarea-ncapatinata ca celalalt sa se trezeasca primul si s-adoarma la loc copilul sau sa se duca sa cumpere ceva si sa puna masa.

Iubirea este asemănătoare unui act creator, în timp ce a fi obiect al iubirii seamănă cu o stare pasivă. Prin urmare, cei care deţin superioritatea în acţiune sunt şi cei animaţi de iubire şi de sentimente amicale. În sfârşit, toţi oamenii iubesc mai mult ceea ce le cere mai mult efort; de pildă, cei care şi-au agonisit singuri averea ţin la ea mai mult decât cei ce au primit-o moştenire. Acesta este şi motivul pentru care mamele îşi iubesc copiii mai mult decât taţii; ele suferă mai mult născându-i şi ştiu mai bine că sunt copiii lor.

Acea fata draguta care are un copil, careia i-ai inchiriat un apartament, in mod sigur se va intalni cu acel motociclist nebun din iad,….si cu cativa din prietenii lui,…incepand chiar de saptamana viitoare.

Sarutati amintirile ca pe copii, numai prin somn.

Era odată un vânător ş-avea trei copii şi era sărac-sărac, cât numai cu-atâta se ţinea, că-mpuşca câte-o păsăruică, o vindea ş-atâta era hrana lui, săracul. Acu era o pădure pe-acolo pe-aproape, de-i zicea Pădurea neagră. Ş-au apucat oamenii din satul cela a zice că nu s-a putea să s-apropie nime de pădurea ceea. Ş-aşa era părăsită, nime nu se ducea, că ziceau că la miezul nopţii vin dracii.

Cine nu-şi judecă copiii la tinereţe este judecat de aceştia la bătrâneţe.

Omul nu e niciodată atât de mare ca atunci când se lasă în genunchi să ajute un copil.

Daca parintii tai nu au avut nici un copil, sunt mari sanse ca nici tu sa nu ai.

Salbaticii din America schimbau aurul si margaritarele pentru cioburile de oglinda din Europa. Asa fac si copiii, si multi dintre noi raman copii toata viata.