Citate despre Familie

Omul nu ar trebui să-și neglijeze familia pentru afacere.

Sherlock Holmes (către Dr. Watson): Moriarty este un om de familie bună şi cu o educaţie excelentă, înzestrat de natură cu un talent fenomenal la matematică. La vârsta de 21 de ani a scris un tratat despre teorema binomială, care s-a bucurat de popularitate în totă Europa. Pe baza lui a obţinut o catedră de matematică într-una din universităţile noastre mai mici şi, după toate aparenţele, avea o carieră strălucită în faţa lui. Dar omul moştenise nişte înclinaţii extrem de diabolice. Avea în sânge o genă de criminal care, în loc să fie temperată, era sporită şi făcută infinit de periculoasă de către extraordinarele lui capacităţi mentale. În universitate au început să circule zvonuri sumbre despre el, aşa că, în cele din urmă, a fost obligat să demisioneze şi să vină la Londra, unde a devenit instructor militar… El este un Napoleon al crimei, Watson, organizatorul a jumătate din ceea ce este rău şi aproape a tot ce trece neobservat în acest mare oraş.

Poeţii, sensibili la orice schimbare din familia prezidenţială, rimaseră conştiincios stihuri celebrând frumuseţea şi caracterul generos al pisicii Baha. Dar vai! Nici prin cap nu le trecea lor că cel mai înverşunat duşman al poporului creştea în măruntaiele acestei mâţe tihnite şi ghiftuite!

Mamifere, o familie de animale vertebrate ale carei femele in mod natural isi alapteaza puii, dar cand sunt civilizate si educate, ii dau unei doici sau folosesc o sticla.

Tot ce am cariera, succes, familie datorez Americii.

Dragostea copilului este întotdeauna îndreptată spre ceilalţi. Acest sentiment social rămâne pe tot parcursul vieţii, schimbat, colorat, circumscris, în unele cazuri, se măreşte şi se extinde către alţii, până când acesta atinge nu numai membrii familiei sale imediate, dar şi familia sa extinsă, naţiunea sa şi, în final, întreaga omenire. De asemenea, se poate extinde dincolo de aceste limite şi să se exprime faţă de animale, plante, obiecte fără viaţă şi în cele din urmă, faţă de întregul cosmos.

Un prieten care şi-a dovedit loialitatea şi devotamentul timp îndelungat indiferent de situaţie, reprezintă garanţia supremă că va fi alături de tine. Nu-i cere niciodată să pună familia lui mai presus de tine şi poţi avea încredere nemasurată în el .

Familia este punctul de fuga al barbatului!

Este o greşeală comună să se considere că toţi copiii din aceeaşi familie se formează în acelaşi mediu. Bineînţeles, multe lucruri sunt la fel pentru toţi în aceeaşi casă, dar contextul psihologic al fiecărui copil este individual şi diferit de al celorlalţi, datorită succesiunii lor.

Pentru a pune problema într-un mod direct, industria publicităţii este o încercare necizelată de a extinde principiile automatizării în toate aspectele societăţii. În mod ideal, scopurile publicităţii sunt crearea unei armonii programate în mijlocul tuturor impulsurilor, aspiraţiilor şi strădaniilor umane. Utilizând metode artizanale, industria publicităţii se îndreaptă către atingerea scopului electronic absolut al unei conştiinţe colective. Când tot procesul de producţie şi consum ajunge să formeze o armonie pre-stabilită cu toate dorinţele şi eforturile depuse, industria publicităţii va dispărea prin propriul succes.

Urasc lupii, fara sa am oi in familie.

Lumina nu dăunează căldurii, ci o naşte.

Unii bărbați sunt căsătoriți cu cariera lor, de obicei aceștia nu au familie.

Tatăl meu Dimitrie Xenopol se trăgea din o veche familie anglo-saxonă, după tată Brunswick, după mamă Smith. El a rătăcit în tinereţe, în urma unei dureri sufleteşti, prin Suedia, pe mare până la Constantinopole, de unde venise la Galaţi. Aici fu botezat de colonelul Schelety, tatăl generalului Carol Schelety, care-i dădu numele de Dimitrie şi-i schimbă totodată şi familia din Brunswick în Xenopol, adică fiul străinului.

Chiar dacă familia îţi este un adăpost rezistent împotriva furtunilor, nu cere niciodată mai mult decât se poate, pentru a nu spulbera totul.

Un impuls in domeniul creatiei si-a avut originea in familie. Tatal versifica, scria eseuri si poezii in metru popular. A avut patru manuscrise. In cadrul familiei, la tara, existau carti de profil literar.

Toata albina isi apara cascioara cu acele si cu veninul sau.

Sunt teoreme asemeni bijuteriilor de familie: se transmit, dar nu se poarta niciodata.

Orice tineri care se casatoresc, el si ea, ar trebui sa intre in casatorie cu credinta ca, din toata omenirea, numai urmasii lor sunt destinati sa duca mai deoarte viata pe pamant.

Nu sunt nici preot, nici prinţ, nici lucrător, nu sunt nimeni anume; rătăcesc prin lume ca unul care ştie că este Nimeni, neatins de calităţi umane; nu are niciun rost să mă întrebi care îmi este numele de familie.