Citate despre Fericire

Dincolo de fericire va astepta mereu o suferinta.

Cerul şi iadul sunt două mari poeme care formulează singurele puncte pe care se învârteşte existenţa noastră, bucuria şi durerea. Nu reprezintă, oare, cerul, nu va reprezenta el întotdeauna imaginea infinitului sentimentelor noastre, ce nu va fi niciodată zugrăvit decât în amănuntele lui, pentru că fericirea nu este decât una singură? Pe când iadul nu reprezintă, oare, chinurile infinite ale durerilor noastre din care putem face opera poetică, întrucât toate durerile sunt atât de deosebite între ele?

Nu este suficient doar sa ne dorim a fi fericiti, ci trebuie sa cautam fericirea.

Cat de putin ii trebuie omului ca sa fie fericit, dar ce drum lung are de facut pana la acea picatura care, oricand se poate transforma in otrava.

Iubirea este cea mai inalta fericire la care poate ajunge omul, caci numai prin ea cunoaste ca el e mai mult decat el insusi, ca e una cu totul.

Fericirea este o cumpanire launtrica, o armonie, o limpezime interioara, care este totdeauna aceeasi, in omenire la deosebiti insi si deosebite epoci.

Adevarata fericire ar fi sa ne amintim de prezent.

Suferinta, vreau sa spun suferinta cea mai sfasietoare, consta in sentimentul ca ceea ce iti trebuie pentru a te salva sau a fi fericit nu este disponibil. Acesta este impropriul.

Fericirea tace si se ascunde; numai nefricirea este militanta si zgomotoasa.

Atâta timp cât poţi privi cerul fără teamă, ştii că eşti curat pe dinăuntru şi că vei fi din nou fericit. Şi atâta timp cât există această mulţumire interioară, mulţumirea pentru natură, Dumnezeu şi multe altele, atâta timp cât o porţi în tine, vei putea deveni din nou fericit. Poţi pierde totul: bogaţia, prestigiul, dar mulţumirea interioară poate fi doar ascunsă şi te va face, atâta timp cât trăieşti, din nou şi din nou fericit.

Ciudat, mi se pare ca oamenii fug de fericire, nu o cauta.

Fericirea nu poate fi purtata la orice eveniment.

Fericirea nu este un lucru în sine este doar un contrast cu ceva care nu este plăcut.

Fericirea este etajul al treisprazecelea care lipseste de regula la fiecare cladire din Manhattan.

Fericirea va alerga mereu mai repede si decat orizontul palmilor tale batatorite de suferinte.

Sa fie disperarea si deznadejdea o farama dintr-o realitate transcedentala la care noi nu avem acces, fericire si implinire, iar fericirea si bucuria noastra sa fie tristete si deznadejde?Sa fie bogatia in acea realitate transcedentala cea mai nenorocita saracie, iar saracia cea mai mare bogatie?

Bogăţia te face să suporţi orice, pe câtă vreme în faţa mizeriei nicio fericire nu rezistă.

Doamne, cate mai putem cuprinde din sufletele copiilor petice, munti de fericire cu toate bratele.

Martirii indoliaza victoria, nefericirea altora umbreste fericirea noastra.

Fericirea nu este nici fără noi şi nici în noi. Este în Dumnezeu, atât fără noi, cât şi în noi.