Citate despre Iubire

Frumosul este alcătuit dintr-un element etern, invariabil, a cărui cantitate este însă foarte greu de determinat şi dintr-un element relativ, circumstanţial, sau mai bine zis din mai multe elemente: epoca, moda, morala, dragostea.

Nu-l iubisem ,oare, si eu ,indiferent de ceea ce se intamplase, si cat de puternica poate deveni dragostea,atunci cand ai o vesnicie la dispozitie.

Dragostea este un joc in doi pe care il pot castiga amandoi.

Nu poti iubi niciodata doi oameni in acelasi timp, iubesti pe rand, cand pe unul, cand pe altul.

Marea iubire stie sa deseneze in orice om o Ithaca.

Iubirea un verset fundamental al sublimului.

În fiecare dintre noi este un ceasornic ascuns şi, ca să faci dragoste, arătătoarele ambilor inşi trebuie să indice aceeaşi oră la acelaşi timp. Două persoane care sunt împreună şi se iubesc mult trebuie să-şi potriveasca arătătoarele, cu răbdare şi perseverenţă, cu jocuri şi reprezentaţii teatrale, până când înţeleg că a face dragoste e mult mai mult decât o întâlnire.

Dragostea nu pune multe intrebari, deoarece, daca incepem sa gandim, incepe sa ne fie frica, e o frica inexplicabila, nu poate fi exprimata prin cuvinte, de aceea nu intrebi, faci.

Gelozia dovedeşte o dragoste violentă.

M-ai intrebat candva de sfarsitul lumii si nu stiam ce sa-ti spun. Și ai plecat inghesuita de sentimente la coltul unei intamplari inevitabile. Știam ca nu are nici un rost sa privesti lacrimile cerului pe fetele noastre, si nici fulgerele ce ne brazdau sperantele sau tunetele inimilor care incercau sa sfarme Clipa. Te-ai speriat de furtuna aceea sentimentala si ai tresarit incercand sa te reintorci calcand pe aceleasi flacari arzatoare din privirile iubirii noastre de altadata, nestiind ca acum te vor arde, fiindca era cu adevarat sfarsitul lumii…

Muţi ar trebui să fim cu toţii în iubire, muţi de orice fel de cuvinte…

Esti – e de ajuns ca sa tulbure in mine fiecare traire.

Eu cred că dragostea care nu implică o prietenie pe viaţă nu este altceva decât desfrâu, şi nu poate dura.

Femeia, sub privirile lui Dumnezeu, naşte oameni şi cu toate acestea ea suferă de iubire…

Exista o politete a inimii, e inrudita cu dragostea, din ea izvoraste cea mai fireasca politete a manierelor.

Ascunde-mi dragostea in tine, adanc de tot, astfel ca maine, dac-am sa uit sau am sa vreau s-o sterg, sa nu pot. Aceasta sa-mi fie pedeapsa!

Adevarul divin merge catre Rai din dragostea divina a lui D-zeu.

Daca dragostea este oarba, casatoria iti deschide ochii.

Cu cât îți dorești mai mult o femeie cu atât ea te va dori mai putin.

Iubirea nu inseamna placere.