Citate despre Mama

Lumii toţi suntem datori. Dumnezeu ne-a adus pe lumea asta, ca să o facem mai bună, mai blândă, mai adevarată, mai, mai, mai, mai… Mai demnă de trăit. Iată deci că m-am înscris şi eu cu voia lui Dumnezeu în această galerie de oameni care au acest vis, acest ţel: cum să facem noi să le fie semenilor noştri mai bine. Şi, e adevărat, uneori se respinge această ofertă. Mi s-a întâmplat odată, demult, în timpul războiului, când am fost refugiaţi şi tata a venit pe bicicletă şi ne-a adus ciocolată. Gazda la care stăteam avea şi ea un rând de copii, iar unul dintre ei era aşa, mai de vârsta mea. Mama mi-a spus: ia şi dă-i şi lui ciocolată! El a luat ciocolata, a dat din cap, a muşcat şi a scuipat.

Cântecele unei mame alină durerile unui copil căruia-i cresc dinţii.

Niciodata sa nu critici felul in care gateste mama ta,decat daca ai de gand de a doua zi sa manaci in alta parte.

Mama ne-a trezit interesul pentru detaliile vietii de la tara, cum ar fi de exemplu sa invatam numele florilor salbatice si sa desenam si sa pictam, sa invatam poezie.

Faptul ca mama nu ma iubeste nu este important, pentru ca asemenea lucruri nu pot fi masurate.

Nu-i oare biserica mama celor orfani?

Cel mai rău duşman al tău nu-ţi poate dăuna ca propriile gânduri nepăzite. Dar odată stăpânite, nimeni nu te poate ajuta la fel de mult, nici măcar tatăl sau mama ta.

Cand esti mama, nu esti niciodata cu adevarat singura in gandurile tale.O mama trebuie intotdeauna sa se gandeasca de doua ori,o data pentru ea si o data pentru copilul ei.

Tatăl meu Dimitrie Xenopol se trăgea din o veche familie anglo-saxonă, după tată Brunswick, după mamă Smith. El a rătăcit în tinereţe, în urma unei dureri sufleteşti, prin Suedia, pe mare până la Constantinopole, de unde venise la Galaţi. Aici fu botezat de colonelul Schelety, tatăl generalului Carol Schelety, care-i dădu numele de Dimitrie şi-i schimbă totodată şi familia din Brunswick în Xenopol, adică fiul străinului.

Nu vei fi niciodata la fel de bun ca si copiii altor mame, dar nici atat de rau pe cat crede mamam ta.

Un autor care vorbeste despre cartile sale este la fel de rau ca o mama care vorbeste despre proprii sai copiii.

Un copil nu-i cere nimic mamei sale până când aceasta nu se așează.

Tot ceea ce sunt şi sper că voi fi se datorează îngereştii mele mame.

Biologia este cel mai neinsemnat lucru care te face mama.

Asa cum spune mama ta este cel mai bine, daca nu crezi intreab-o.

Femeia este viata insesi, este fiinta vizibila si pipaibila a creatiei divine. Ea este leaganul vietii si stimul permanent pentru partenerul de viata. In aparent slaba, are resurse nesfarsite fizice si psihice. Puternica in fata greutatilor vietii cu o forta de rezistenta fara egal si demonstreaza competenta in oricare dintre indeletnicirile umane: fiica, femeie sau mama. Este coroana cea mai de pret a barbatului.

Dragi mi-erau tata si mama, fratii si surorile si baietii satului, tovarasii mei de copilarie, cu cari, iarna, in zilele geroase, ma desfatam pe gheata si la sanius, iar vara in zile frumoase de sarbatori, cantand si chiuind, cutreieram dumbravile si luncile umbroase, tarinele cu holdele, campul cu florile si mandrele dealuri, de dupa care imi zambeau zorile, in zburdalnica varsta a tineretii! Asemenea, dragi mi-erau sezatorile, clacile, horile si toate petrecerile din sat, la care luam parte cu cea mai mare insufletire.

Femeia la modă nu mai este femeie; nu-i nici mamă, nici soţie, nici amantă; este un sex într-un creier.

Mama iti ofera sfaturi cu doua ocazii: atunci cand doresti sfaturi si atunci cand nu doresti sfaturi.

Mama este numele lui Dumnezeu pe buzele si in inimile copiilor.