Citate despre Timp

Timpul petrecut de profesor pentru a explica ceva este invers proporţional cu informaţia reţinută de studenţi.

Scoala trebuie sa urmareasca tot timpul ca tanarul sa paraseasca bancile ei nu ca specialist, ci ca o personalitate armonioasa.

Muzica este timp sonor.

Unirea e singura stare politică ce putea să asigure viitorul nostru şi să ne permită a da ţării organizarea ce o aştepta de atât de mult timp.

Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei.

Dacă timpul ar fi avut frunze, ce toamnă!

Nimeni nu se cunoaşte cât timp n-a suferit. Este o lege aspră, dar supremă.

Exista tineri cu minte multa si batrani lipsiti de minte, nu timpul te invata sa gandesti, ci firea si educatia timpurie.

Timpul trece, ne despoaie ca un hot si ne lasa suspinand in urma lui; dar singura comoara ce nu ne poate el fura este comoara suvenirilor.

Tineretea e timpul de a invata intelepciunea, batranetea e timpul de a o aplica.

Timpurile se schimba si noi ne schimbam odata cu ele.

Timpul este o iluzie. Pauza de masă e o dublă iluzie.

Un om cu un singur ceas știe cât e ora. Un om cu două ceasuri nu este sigur niciodată.

Este timpul ca parintii sa-si invete de timpuriu copiii ca tocmai diversitatea inseamna frumusete si putere.

Nu pot sa simt niciodata ca Iluzia Vietii este un adevar atata timp cat orice iluzie reflecta irealitatea si totusi, chiar si neadevarul este un adevar la randul lui.

Fiecare om este o rotiţă din pântecul marelui timp.

Recurgem la melancolie, când timpul nu ne mai aruncă puntea nici unei singurătăţi.

Viitor, acea perioada de timp in care afacerile noastre prospera, prietenii nostri sunt adevarati, iar fericirea noastra este asigurata.

Timpul este focul in care ardem.

Inc-o zi ce urmeaza sa treaca fara surle si trambite.

Calea oricarui intelectual, daca isi continua drumul destul de mult timp fara sa se abata de la el, se incheie prin intelegerea acelor fapte evidente de la care neintelectualii nu s-au clintit.

În prietenia erotică însă, uneori cel ce iubeşte se plânge că iubirii sale pasionale nu i se răspunde la fel, chiar şi când întâmplarea face să nu aibă nimic demn de iubit; la rândul său, cel iubit se plânge adesea că celălalt, care la început îi promisese totul, acum nu-şi respectă niciuna dintre promisiuni. Asemenea lucruri se întâmplă când primul iubeşte urmărind plăcerea, celălalt interesul, şi când nici unul, nici altul nu găseşte în legătura lor avantajul urmărit. Şi cum acestea erau mobilurile prieteniei lor, ea este sortită să se destrame când scopurile pentru care s-a întemeiat nu sunt atinse. Spre deosebire de ele, prietenia bazată pe afinităţi de caracter, neexistând decât pentru ea însăşi, rezistă în timp.

Cunoasterea iti va aduce putere, in timp ce caracterul iti va aduce respectul celor din jur.

Nu se teme de timp, e prea putred pentru a mai putea sa putrezeasca.

Un barbat poate fi fericit cu orice femeie atata timp cat nu o iubeste.

Cand aspiratia spre neant atinge intensitatea unei erotici, timpul sau eternitatea nu-ti mai spun nimic.

Conștiința noastră e un judecător ce nu dă greș atâta timp cât n-am ucis-o încă.

Dumnezeule, cât timp vor fi mici, vor fi încântători; într-o zi însă, au să vă reproşeze că v-aţi gândit mai mult la voi decât la ei. Copiii devin oameni, şi oamenii sunt ingraţi.

În iubire ești independent de timp ca și-n copilărie.

Nu se poate ca în acelaşi timp să fii şi să fi fost. Gologanii nu pot şi să se rostogolească, şi să rămână în pungă; altfel, viaţa ar fi prea frumoasă.