Citate despre Timp

Deodată parcă înţelegi totul, absolut totul, şi în acelaşi timp nu mai înţelegi nimic, pierzi totul, scapi printre degete un adevăr în a cărui putere credeai.

Tanarul care am fost candva acuma nu mai este si batranul care am sa fiu spre mine se grabeste.

Oamenii, prin iubire, împart timpul în veşnicii egale.

O superstitie este o explicatie prematura care rezista in timp.

Cel mai bun prieten al Adevărului este timpul, cel mai mare duşman al său este Prejudecata, şi cel mai constant partener al său este Umilinţa.

Am fost de parere ca exista o literatura germana din Romania care isi procura subiectele din lumea inconjuratoare, in care ea prinde fiinta, si incearca sa trateze aceste subiecte intr-o limba care a luat fiinta in alta parte si este limba altei tari, dar, in acelasi timp, o limba amprentata intr-un fel ce ne indreptateste sa spunem: Asta este limba noastra, asta este literatura noastra.

Mantuirea este, in acelasi timp, si lucrarea lui Dumnezeu si a noastra.

Niciodată nu se spun mai multe minciuni decât în timpul războiului, după vânătoare și înainte de alegeri

Vin la teatru cu o ora si jumatate inainte de a intra in scena, pentru ca iti trebuie un timp ca sa parcurgi drumul de la persoana la personaj… E necesar sa te golesti de ale tale ca sa fii disponibil pentru personaj.

Esti inca tanar, atata timp cat admiri si in masura in care admiri.

Adevarul este un lucru nemuritor si perpetuu care ne ofera acea frumusete care nu paleste in timp.

Totul ii vine la timp celui ce stie sa astepte.

În tineretea unui stat infloresc armele, la varsta mijlocie a unui stat, invatatura, dupa aceea ambele impreuna pentru un timp oarecare, la varsta declinului unui stat infloresc mestesugurile si comertul.

Greşalele în politică sunt crime; căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se-mpiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se-mpiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei.

Dragostea e când ai aripi mari și nu le ții pe lângă tine decât ca să poți fi îmbrățișat în întregime de aripile ființei iubite.

Pierzi in viata ani si la moarte cercesti o clipa.

Mă gândesc tot timpul că m-am născut ca să am șansa să înțeleg ceea ce gândesc, nu e deloc o intreprindere ușoară.

Chiar si Timpul impreuna cu Spatiul vor trece, ramanand in locul lor doar umbra noastra cu nume de Destin!

Anumite fiinte simt pornirea spre crima numai pentru a gusta o viata intensificata, asa incat negatia bolnavicioasa a vietii este in acelasi timp omagiul ei.

Un lucru de valoare va cădea întotdeauna într-un loc inaccesibil, de exemplu: inelul cu diamant în scurgerea de la chiuvetă sau dispozitivul de mărunțit gunoiul în timp ce acesta e în funcțiune.