Citate despre Zambet

Un zambet pretuieste mai mult decat aurul, pentru al oferi nu ne costa nimic, in schimb in ochii celui ce-l primeste valoreaza mult mai mult.

Ce poate fi iubirea din sufletul meu fata de un alt minunat suflet aflat atat de departe uneori de sinele meu dar si atat de aproape? Ce poate fi oare aceasta simbioza dintre doua suflete? Ce poate fi iubirea atunci cand simti ca nu poti sa dormi noaptea ca fiecare strop de roua devine cristal in inima ta, cand orice adiere de vant primeste conotatii magice? Dar ce poate fi iubirea atunci cand simti ca nu mai poti, ca-ti doresti mai mult decat orice pe lume sa fii alaturi de sufletul iubit? Dar ce poate fi iubirea in alte si alte realitati transcedentale dar sufletele noastre? Sa fie sufletele noastre o cascada, o adevarata Niagara sau un simplu zambet,un flirt al unui Inger. Sa fie sufletele noastre o simpla toana a unei zane sau un fulger al unei ploi de vara? Toate acestea ar putea fi sufletele noastre si inca multe altele pe deasupra.

Ah, copil răsfăţat ce eşti! Dar şi inimile cele mai duioase sunt uneori foarte crude. Că vă închinăm viaţa noastră, că nu ne gândim decât la voi, că vă pregătim tihna, că ne jertfim bucuriile pentru toanele voastre, că vă adorăm, că vă dăruim până şi sângele nostru, astea nu înseamnă nimic, nu? Vai! da, voi primiţi totul cu nepăsare. Ca să căpătăm pentru totdeauna zâmbetul şi dragostea voastră dispreţuitoare, ar trebui să avem puterea lui Dumnezeu. Şi până la urmă, vine un altul! un iubit, un soţ – şi ne răpeşte inima voastră.

Nu accept ranjetul nici ca forma de aparare.

Sa fie sufletele noastre o cascada, o adevarata Niagara sau un simplu zambet,un flirt al unui Inger. Sa fie sufletele noastre o simpla toana a unei zane sau un fulger al unei ploi de vara?

Nu e niciodata tarziu sa zambesti, inger sau demon ia bucuria cu o mana si o da cu cealalta daca privesti doar mana care ia bucuria, nu ai cum s-o vezi pe cea care o da.

Femeia este o cetate pe care o poţi cuceri cu o floare şi cu un zâmbet, dar niciodată cu tunul.

Cea mai frumoasă formă de a dărui: zâmbetul.

Zambim, dar din ce in ce mai reumatic.

Zambetul e incompatibil cu legea cauzalitatii: atata fascinatie de inutilitate emana el.

Cel care învinge singurătatea prin iubire este cu un zâmbet mai aproape de chipul înţelept al Mântuitorului…

Suntem o societate aflata in deriva, o societate bolnava, care-si reneaga originile, miile de ani de istorie, fara a se gandi ce sacrificiu sta la baza acestei istorii. Suntem un popor care ne meritam soarta, pozitia de ingenunchiat, pentru ca nu stim a avea verticalitate. Pe noi, verticalitatea ne copleseste, de aceea preferam pozitia patrupeda sau ingenunchierea. Suntem gata ca la un semn sa ne prabusim, sa ne aruncam la ghena istoria, traditiile culturale si nu numai, sa adoptam cu bratele deschise si zambetul tamp tot ce miroase a duhoare vestica.

Unde incepe lumina, si unde se termina, fericirea e ca zambetul unui trandafir ti-e teama sa-i atingi chipul.

Zâmbetul este fericirea care se află chiar sub nasul tău.

Oare ce m-aş face eu fără zâmbetul tău răsărit dintre lacrimi mântuindu-mă de toate relele lumii… ?

Zâmbește, mâine va fi și mai rău.

Dragostea nu are nevoie de spini. Sa lasam sangele sa ne ude la radacini, in fiecare dimineata sa ne infloreasca un zambet

Un poem oricât de frumos nu va putea egala niciodată zâmbetul unei femei îndrăgostite.

Zâmbetul a fost primul care ne-a descătușat și-am ajuns la a dialoga.

Zâmbetul, care este o cochetărie, o bunătate, nu are a face cu râsul, care este o bucurie, și nici cu rânjetul, care este o batjocură.